SOALAN LAZIM NUHA KIDS CARE CENTRE – SEKOLAH
Nuha Kids Care Centre merupakan sebuah Pusat Perkembangan Kanak-Kanak yang menawarkan Program Pendidikan yang Holistik iaitu tidak terhad kepada Akademik tetapi secara menyeluruh dan mengikut tahap perkembangan individu.

Modul pembelajaran di Nuha Kids Care Centre dibangunkan oleh Pengasas dan Konsultan Terapis, Puan Nurul Sheriena Musa iaitu Main & Meneroka (2M), Moral & Mengaji (2M), Menulis, Mengira & Membaca (3M).
Perkhidmatan kami menekankan penjagaan yang naturalistik. Kami percaya setiap anak mempunyai tahap perkembangan yang berbeza. Teknik pendekatan kami yang dimodifikasi daripada kurikulum antarabangsa adalah unik dan bertujuan untuk mencari Potensi setiap anak.

NuhaVengers percaya dengan konsep “Child Lead The Way” dimana setiap anak memiliki kepandaian dan keunikan potensi masing-masing dan setiap pendekatan adalah mengikut tahap individu tersendiri.
Di Nuha Kids Care Centre kami menawarkan program-program seperti yang berikut :

a) Program untuk anak-anak berkeperluan khas :
 • Program Persekolahan :
 1. Early Intervention Program (EIP) [Move To Grow] – 3 hingga 7 tahun
 2. School Learning Program (SLP) [Fun To Connect] – 7 hingga 16 tahun
 • Program Sesi Terapi Individu :
 1. Sesi Penilaian Individu [Nuha To Screen] – Bayi hingga 16 tahun
 2. Sesi Intervensi Individu [Fun To Move] – Bayi hingga 16 tahun
 • Program Terapi Berkumpulan

b) Program untuk anak-anak perkembangan tipikal :
 • Program Persekolahan :
 1. Playschool [Fun To Play] – 4 hingga 6 tahun
 • Program Berkumpulan :
 1. Buddy Playgroup – 4 hingga 7 tahun
Early Intervention Program adalah Program untuk anak-anak berkeperluan khas berusia 3 hingga 7 tahun (bergantung kepada tahap perkembangan anak).

Playschool adalah program untuk kanak-kanak perkembangan tipikal sahaja yang berumur 4-6 tahun.
Kemasukan ke program sekolah dibuka sepanjang tahun pada bulan Januari sehingga bulan Oktober dan setiap kemasukan selepas bulan Januari wajib menjalani Sesi Penilaian Individu (Assessment) bersama Terapis terlebih dahulu.
Ia adalah bagi memastikan tahap perkembangan serta kesediaan anak untuk berada di dalam persekitan sekolah serta berada dan belajar dalam kumpulan bersama-sama rakan sekelas yang lain. Jika perlu, Terapis akan mencadangkan agar anak anda untuk menghadiri Sesi Terapi Individu terlebih dahulu agar anak anda lebih bersedia untuk program persekolahan.
Ya, jika anak anda baru mendaftar untuk program persekolahan pada tahun berikutnya, anak anda akan mendapat sesi kelas percubaan secara Percuma pada hujung tahun.

Anak anda juga boleh mendaftar untuk sesi kelas percubaan sepanjang tahun dan sila berhubung dengan HQ Nuha Kids Care Centre di talian 011-59455552 untuk keterangan lanjut.
Yuran bagi setiap program adalah berbeza. Sila hubungi HQ Nuha Kids Care Centre di talian 011-59455552 untuk keterangan lanjut.
Ibu Ayah yang berminat untuk mendaftar boleh menghubungi HQ Nuha Kids Care Centre di talian 011-59455552.
Ratio di dalam satu kelas adalah maksimum 12 orang pelajar dan 1 orang Guru dan 1 orang Pembantu Guru.
Pendaftaran ke program Full Day adalah bergantung kepada kekosongan slot serta tahap kesediaan anak anda.
Tidak, makanan perlu disediakan oleh Ibu Bapa atau Penjaga pada setiap hari.
Perkhidmatan pengangkutan tidak disediakan. Tetapi pihak HQ boleh memberi cadangan perkhidmatan pengangkutan yang berdekatan.
Nuha Kids Care Centre dilengkapi oleh CCTV di setiap ruangan bagi memastikan keselamatan pelajar serta guru sentiasa terjamin.
Need help? Let's chat with us!

We are here to help you! Do not hesitate to ask us anything. Click below to start chat.

Customer Support

Customer Service

Online

Customer Service

Hi! Can I assist you 00.00